Javna kuhinja Crvenog križa treba pomoć!

Radiosarajevo.ba
Javna kuhinja Crvenog križa treba pomoć!

Centralna kuhinja Crvenog križa Kantona Sarajevo danas je zbog izuzetno teške socioekonomske situacije apelirala na građane da se aktivno uključe u akciju prikupljanja sredstava.

Pozivom na broj 090 291 014, građani doniraju dvije KM, koliko iznosi jedan topli obrok za jednog korisnika kuhinje, a novčane priloge moguće je uplatiti na žiroračun broj 102-050-00000671-22 kod Union banke dd. Sarajevo.

Centralna kuhinja Crvenog križa Kantona Sarajevo pet dana sedmično priprema kuhanu hranu (jela od graha, riže, tjestenine, kupusa i krompira) za 1.610 najugroženijih građana Kantona Sarajevo koji su ovisni o pomoći kuhinje, dok za dane vikenda i praznika dijeli suhu hranu.

Hrana se vozilima Crvenog križa distribuira na 18 punktova u šest općina Kantona Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, llidža i Vogošća) gdje se dijeli korisnicima.

Korisnici su uglavnom starije osobe, invalidi i porodice s većim brojem članova domaćinstva koje su bez sredstava za život, napomenuto je danas iz Crvenog križa KS-a.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije