Jasmin Džemiđić: Sve prepreke na ulicama Sarajeva (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Jasmin Džemiđić: Sve prepreke na ulicama Sarajeva (VIDEO)

Kada smo pozvali Jasmina Džemiđića, jedinog bosanskohercegovačkog sit-down komičara, te mu predložili da provedemo jedan dan s njim, uz razgovor o njegovoj profesiji, ali i svakodnevnim problemima osoba s invaliditetom na ulicama Sarajeva, naišli smo na oduševljenje.

Inspirativnu životnu priču Jasmina Džemiđića možete pročitati, ali i pogledati videosnimak razgovora, na: Jasmin Džemiđić: Diskriminacija osoba s invaliditetom počinje kada otvorimo vrata svoje kuće (VIDEO) .

Naime, Džemiđić ne voli šutjeti o nepoštivanju zakona, te je htio da i ovako pošalje poruku, da pokaže kako izgleda kada odluči da iskoristi sunčan dan i obiđe omiljena mjesta u Sarajevu, pojede kolač na Baščaršiji, plati račun u pošti, pogleda film ili predstavu... 

Kako kaže, on se iz želje da bude društveno aktivan, s vremenom i naučio spretno izboriti sa svim neprilagođenim rampama, stepenicama, trotoarima... ali šta je s onim koji to nisu, koji nemaju fizičku snagu?

Kako jedna osoba s invaliditetom prelazi na drugu stanu ulice, ako nema rampe ili ako je neodgovorni vozač ostavio svoj automobil na trotoaru? Kako prolazi kroz uske ulice u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine? Kako...

Pogledajte video koji govori više od napisanih riječi!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije