Jarčedoli, Mahmutovac i Hrid odsječeni od grada: Građani tvrde - nikada nije bilo gore!

Radiosarajevo.ba
Jarčedoli, Mahmutovac i Hrid odsječeni od grada: Građani tvrde - nikada nije bilo gore!

Stanovnici sarajevskih naselja Jarčedoli, Mahmutovac i Hrid već duže vremena primorani su da pješice ili taksijem dolaze do centra grada, jer je minibuske linije prema tim naseljima GRAS ukinuo. Ni minibus na relaciji Otoka - Park šuma Mojmilo već nekoliko dana ne saobraća.

Ovo je u najkraćem problem zbog kojeg se grupa građana obratila Feni, a koji su kako kažu, primorani da sada u zimskim mjesecima zbog nefunkcioniranja javnog gradskog prijevoza idu na posao, fakultet ili u školi, kako znaju i umiju.

Posebno su nazadovoljni jer su  kupili novembarske mjesečne kupone upravo radi prijevoza na liniji Mahmutovac - Latinska ćuprija, no kako kombi ne vozi, novac koji su  dali GRAS-u smatraju bačenim i više od toga osjećaju se prevarenim.

Nažalost, kaže jedna od stanovnica Mahmutovca, koja svakodnevno na posao dolazi u centar grada, nemamo kome da se obratimo za objašnjenje, a sadašnje stanje gradskog prijevoza je najgore od rata. Nakon rata, kaže ona, saobraćala su dva minibusa, potom jedan, a sad ne vozi nijedan.

I dok uposlenici GRAS-a protestiraju zbog predloženih zakonskih izmjena o javnom gradskom prijevozu, gornjobistrička padinska naselja Jarčedoli, Mahmutovac i Hrid na području općine Stari Grad su odsječena od grada. 

"Linije za Mahmuovac, Jarčedole i Hrid nisu u funkciji od jutros, a razlog je kvar na vozilima. Nažalost, nemamo zamjenskih vozila i moramo čekati popravak. Ne znamo kada će linije biti vraćene u funkciju, ali se nadamo da će to biti što prije", rekla je za Radiosarajevo.ba Jasna Džolta iz press službe preduzeća GRAS.

Minibuska linija Latinska ćuprija - Mahmutovac ostala je upamćena u vrijeme aprilskog štrajka uposlenika GRAS-a kada je vozač Fehim Oruč samoinicijativno vozio putnike na ovoj relaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije