Japan: Aparat koji otkriva da li žene lažu za godine

Radiosarajevo.ba
Japan: Aparat koji otkriva da li žene lažu za godine

Japanci su lansirali uređaj koji omogućuje muškarcima da otkriju da li ih dame s kojima se upoznaju lažu koliko imaju godina, piše nedjeljnik Kurier International.
 
Postoji, naime, uvreženo mišljenje da žene kriju godine i da stalno pokušavaju da se prikažu mlađima nego što jesu. Takve laži, međutim, više neće biti od koristi pošto je jedna japanska kompanija izumjela aparat koji muškarcima signalizira starosnu dob dame kojoj se udvaraju.
   
"Mosukitosaunda" je uređaj koji muškarcima pomaže da otkriju da li imaju posla s "kuguar" ženom tako što ispušta piskav zvuk sličan zujanju komarca. Što je žena mlađa ona je  osjetljivija na visoke frekvence, a ukoliko ostaje gluha na njih to je siguran znak da je prešla četrdesetu.
   
Aparat će moći uskoro da se nabavi i u vidu aplikacije za mobilni telefon kako bi gospoda mogla da ga što diskretnije koriste, prenose u ponedjeljak agencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije