Prepoznaj.ba: Adis Nadarević i Amer Sikira u Podcastu Radio Sarajeva

Promotivni tekst
Prepoznaj.ba: Adis Nadarević i Amer Sikira u Podcastu Radio Sarajeva

"Jačanje civilnog društva u Bosni i Hercegovini da prepozna i prati online prijetnje na društvenim mrežama", projekat je koji angažira civilno društvo i mlade da prepoznaju i reaguju na sve prisutnije online prijetnje koje mogu dovesti do nasilnog ekstremizma. U okviru projekta koji se implementira u periodu od 01.12.2019. – 31.01.2021., odvijale su se aktivnosti na identifikaciji trendova govora mržnje i radikalizacije koji vode ka nasilnom ekstremizmu i edukacija mladih da nauče prepoznati forme u kojima se pojavljuje ovakva komunikacija na društvenim medijima.

Educirano je 80 mladih monitora iz cijele BiH i 11 mentora iz ovih nevladiniih organizacija koji ostaju kao vrijedan resurs u svojim lokalnim sredinama i organizacijama, ali i u cijeloj BiH.

Također, veoma važan dio projekta je i web platforma prepoznaj.ba na kojoj će se razmjenjivati informacije i ponuditi sadržaji koji ovu problematiku približavaju mladima, civilnom društvu, medijima i institucijama.

Podršku projektu je pružilo i Ministarstvo sigurnosti BiH, kao i nevladine organizacije Koalicija marginalizovanih grupa (KOMA), Prava za sve, Munja Inkubator, Prec Živinice i Omladinski resursni centar Tuzla, koje rade s mladima, a i grupama čija su prava na školovanje, međusobno razumijevanje i inkluziju ugrožena. Projekat za Hedayah implementiraju nevladina organizacija "Ja bih u EU" zajedno sa Centrom za sigurnosne studije BiH (CSS), uz finansijsku podršku Evropske unije.

U nastavku pogledajte video Podcast: 

Ovaj podcast je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj podcasta isključiva je odgovornost udruženja JA BIH u EU i Centra za sigurnosne studije BiH i ne predstavlja nužno stajalište Evropske unije niti Hedayah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije