Izvještavanje o marginalizovanim grupama

Radiosarajevo.ba
Izvještavanje o marginalizovanim grupama

Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija “Cure” i Udruženje mladih novinara RS organizuju konferenciju „Profesionalni i etički standardi u izvještavanju o marginalizovanim grupama“, koja će se održati u petak i subotu (20. i 21. 11.) u Banjaluci.

Ova konferencija je dio projekta „X-Press – Socijalna uključenost putem medija“, koji ove tri organizacije provode uz podršku Evropske unije, a čiji je cilj podrška i poboljšanje položaja marginalizovnih i ranjivih grupa u društvu putem zajedničkih akcija nevladinog sektora i medija u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će okupiti novinare, pripadnike udruženje koja se bave marginalizovanim i ranjivim grupama, te nevladine organizacije i stručnjake iz oblasti medija.

Na konferenciji će, između ostalih, govoriti i profesor mostarskog Sveučilišta Slavo Kukić, predstavnica Vijeća za štampu Ljiljana Zurovac, Milkica Milojević, urednica dopisničke mreže „Blica“ u Banjoj Luci, Ekrem Tinjak, urednik magazina „Start BiH“, i drugi novinari i predstavnici nevladinih organizacija koje se bave tematikom konferencije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije