Izviđačke majske igre ovog vikenda u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Izviđačke majske igre ovog vikenda u Sarajevu

 

„Izviđačke majske igre“ su tradicionalna akcija Odreda izviđača „Igman 92“ koja okuplja izviđačke takmičarske ekipe iz cijele BiH i regiona. Učesnici se takmiče u tradicionalnim izviđačkim vještinama (topografiji, orijentaciji, praktičnom snalaženju u prirodi) ali i upoznaju prirodne i kulturno-historijske sadržaje lokalne zajednice.

Odred izviđača „Igman 92“ ove godine obilježava 55 godina rada te će sve aktivnosti tokom godine biti u duhu ovog značajnog jubileja.

Na takmičenju će učestvovati ekipe iz Širokog Brijega, Konjica, Zenice, Nemile, Prijedora, Zaječara (Srbija), a u međuvremenu se očekuju i prijave iz drugih izviđačkih odreda i gradova. Osim takmičara, izviđača i planinki uzrasta 16-20 godina, planiran je dolazak gostiju iz izviđačkih sredina u BiH i regiona i oko 50 članova OI „Igman 92“ kao organizatora. 

Već ovog četvrtka, 23. maja, počinju prve pripreme, a dolazak prvih ekipa očekuje se dan poslije, u petak. Takmičenje se otvara u subotu, u dvorištu Prve osnovne škole na Ilidži, a kraj je drugog dana vikenda.

Kako su saopćili: „Osim otvaranja takmičenja, te proglašenja pobjednika u okviru zatvaranja, vjerujemo da je posebno zanimljiv dio boravka takmičara u kampu na Stojčevcu u poslijepodnevnim i večernjim satima u subotu, 25. maja 2013. U tom periodu će biti organizovano brzo paljenje vatrica, streljaštvo, samostalna priprema večere od strane učesnika, priprema prenoćišta te kulturnozabavni program uz logorsku vatru.“

Takmičenje će uručivanjem pobjedničkog pehara zatvoriti Svetozar Pudarić, potpredsjednik Federacije BiH. Kontakt osobe za dodatne informacije su Ivana Mihajlović, sekretar Odreda i PR  takmičenja (061 778 268) i Senka Čimpo, starješina Odreda (061 304 341).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije