Iznad sarajevskog smoga: Pogled sa Trebevića (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Iznad sarajevskog smoga: Pogled sa Trebevića (FOTO+VIDEO)

Hladno, tmurno, a sad ne vidimo ni prst pred okom. Tako je u svim dijelovima Sarajeva. 

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine i danas su zabilježene velike emisije i koncentracije zagađujućih čestica.

Sarajevski studenti imaju rješenje za smanjenje smoga: Ovo je njihov prijedlog

Federalni hidrometerološki zavod u Kantonu Sarajevo za narednih nekoliko dana ne predviđa značajnu promjenu vremenske situacije. Postoji mogućnost za slabu temperaturnu inverziju i tokom sljedeće sedmice te se može očekivati daljnji trend povećanja koncentracije zagađujućih materija na području Kantona. 

KS: Zbog prekomjerne zagađenosti zraka ponovo proglašena epizoda 'pripravnosti'

Epizoda "pripravnost" ima za cilj prevenciju daljnjeg zagađenja zraka i zaštite zdravlja ljudi i imovine. Odluka o njenom ukidanju ili o eventuanom proglašenju sljedeće epizode ovisit će o stanju na terenu koje se prati kontinuirano. Ovom epizodom nalaže se svim pravnim i fizičkim licima Kantona Sarajevo da postupe u skladu sa mjerama koje su propisane u Planu interventnih mjera za Kanton Sarajevo, kao i prema Internim planovima u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevu. 

A ukoliko niste imali priliku iz "prve ruke" svjedočiti zagađenosti Sarajeva, donosimo vam jedan zanimljivi video, za kojeg bi, da su druge okolnosti u pitanju, mogli reći i da je zaista fantastičan.

Pratite Helifilm BiH na Facebooku

Pogled sa Trebevića: Kako izgleda sarajevski smog, u produkciji Helifilma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije