Izložbe o ljudima koji su dali doprinos Sarajevu

Fena
Izložbe o ljudima koji su dali doprinos Sarajevu
/ FOTO: Muzej Sarajeva
U sklopu manifestacija „Dani Kantona Sarajevo“ i "Dan i Noć Muzeja“ u Muzeju Sarajeva će biti upriličene izložbe „Poznate ličnosti Sarajeva.“

Izložbe se odnose na ličnosti koje su radile i živjele u Sarajevu i dale svoj doprinos gradu Sarajevu kroz razne aspekte, pa tako i izložbe imaju svoj historijsko-dokumentarni karakter.

U centralnom depandansu Brusa bezistanu je izložba o nekadašnjem direktoru JU Muzej Sarajeva prof. Ahmedu Grebi dobitniku 6.aprilske nagrade Grada Sarajeva.

U Muzeju 1878-1918 je izložba pod nazivom „Gabrijel Jurkić“, u depandansu Despića kuća izložba naziva „Bentbaša-Safet Zec“, dok je u Muzeju Jevreja BiH postavljena izložba „Narodni heroj Pavle Goranin Ilija.“

Izložbe će biti otvorene sutra u 14 sati u Brusa bezistanu, najavljeno je iz Muzeja Sarajevo.

U centralnom objektu Brusa bezistanu je 5. maja sa početkom u 17 sati predstava za djecu i omladinu„Priče starog tramvaja“ u produkciji Udruženja dramskih umjetnika Altteatar i Studija lutkarstva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije