Izgradnja kružnog toka u Hrasnom tek najesen

Radiosarajevo.ba
Izgradnja kružnog toka u Hrasnom tek najesen


Izgradnja kružnog toka u sarajevskom naselju Hrasno, u sklopu projekta južne longitudinale, trebala bi početi najesen.

Kanton se za realizaciju ovog projekta kod Evropske banke za obnovu i razvoj kreditno zadužio 16.500.000 eura.

Kružni tok bi trebao riješiti probleme na raskrsnici ulica Azize Šaćirbegović, Zvorničke, Puta Mladih muslimana, Olovske i Varaždinske ulice. Ispod lokacije gdje se ukršta pet saobraćajnica u potpuno nepravilnoj formi, gradit će se i pasarele, odnosno podzemni prolazi koji će olakšati prelaz pješacima.

Općina Novo Sarajevo pripremila je svu potrebnu dokumentaciju za ovaj projekat. Kako je za Radiosarajevo.ba rekla Alma Zilić iz Direkcija za puteve Kantona Sarajevo slijedi raspisivanje međunarodnog tendera.

"Ta procedura dugo traje. Ukoliko sve bude išlo prema planu, radovi bi mogli početi na jesen", rekla je Zilić i dodala da se trebaju ispoštovati svi rokovi, a poseno rok za žalbe.

Izgradnja kružnog toka je najdugotrajniji i najsloženiji posao koji će se realizovati u okviru čitavog projekta. Pravit će se velike iskope terena, dok planirano izmještanje jednog malog dijela instalacija.


Trenutno stanje sporne raskrsnice (Foto: Google Maps)

Trasa južne longitudinale, ku dužini od 3,8 kilimetra, počinje od Mosta Suade i Olge na Grbavici, vodi preko Hrasnog i Aneksa do zgrade Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije