Iz Sarajeva ka Potočarima kreće 200 motorista

Radiosarajevo.ba
Iz Sarajeva ka Potočarima kreće 200 motorista

Ilustracija (Foto: Dalje.com)

Kako bi iskazali podršku učesnicima Marša mira Nezuk - Srebrenica 2013. koji je počeo u ponedjeljak, oko dvije stotine motorista iz Sarajeva, Krajine i Zagreba će u srijedu u 10 sati krenuti iz glavnog grada Bosne i Hercegovine prema Potočarima.

Organizator Motomaratona Sarajevo - Potočari Enver Suljić kazao je za Fenu da su pripreme u toku te da se sve odvija prema planiranim aktivnostima.
 
"Danas oko dva sata otići ćemo na Lašvansku petlju po naše prijatelje iz Krajine i Zagreba. Nakon toga se vraćamo na Ilidžu, gdje je postavljen kamp za noćenje. Organizovali smo i iftar za motoriste koji poste - rekao je Suljić.

Najavio je i održavanje defilea kroz Sarajevo. Motoristi će se sutra u 10 sati okupiti na velikom parkingu kod Energoinvesta na Ilidži odakle će krenuti prema Vijećnici, a onda prema Kladnju.
 
"U Kladnju će nam se pridružiti pet motorista koji dolaze iz Vukovara i koji također žele odati počast ubijenim u Srebrenici", objasnio je on.

U Konjević-Polju posjetit će Fatu Orlović, za koju su pripremili male poklone.

"Plan je da sutra u 17 sati stignemo u Potočare nakon učesnika Marša mira Nezuk - Srebrenica 2013.", objasnio je Orlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije