Ivo Komšić: Ovo je praznik nade, sreće i svjetla

Radiosarajevo.ba
Ivo Komšić: Ovo je praznik nade, sreće i svjetla


U kršćanskom se svijetu desilo nešto značajno, došao je novi papa, te stoga i političari u svijetu, naši domaći političari, trebaju nadu otvoriti ljudima -  kazao je Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, na prijemu koji je organiziran povodom Uskrsa.

Naglasio je da nije slučajno da su vjerski praznici nekako u malim vremenskim razmacima. To znači da su religije u svome nastanku imale nešto zajedničko.

"To što je zajedničko u vjeri važno je da se to afirmira, a ne da se stalno potcrtavaju razlike koje su naknadno nastale", istakao je gradonačelnik Sarajeva.

Dodao je da vjernici u svijetu na isti način vjeruju u Boga i da tu ne može biti razlike.

"Važno je da institucionalno, vjere, onako kako su se formirale, da sarađuju, da svoje vjernike upozoravaju na ono što im je zajedničko", naglasio je.

Gradonačelnik Komšić je kazao da je Uskrs kao najveći kršćanski blagdan dokaz da je ona nada koja se pojavila ostvarena.

"Ovo je praznik nade, sreće, svjetla i nadam se da će i ova naša zemlja krenuti tim optimističnim putem. Da se realiziraju nade koje građani imaju i oni stalno očekuju da će se nešto pozitivno ovdje desiti", naglasio je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije