Ivan Lovrenović: Nisam glavni urednik 'Dana'

Radiosarajevo.ba
Ivan Lovrenović: Nisam glavni urednik 'Dana'
Foto: Radiosarajevo.ba

Dan nakon što je Senad Pećanin saopštio da je „Oslobođenje“ novi vlasnik sedmičnika „Dani“, glavna i odgovorna urednica „Oslobođenja“ Vildana Selimbegović, i bivša urednica „Dana“, najavila je da će Ivan Lovrenović biti novi urednik ovog sedmičnika.

Danas je Lovrenović, koji je i jedan od osnivača „Dana“, uputio demantij u kojem tvrdi da on nije glavni urednik „Dana“. Kako smo prenijeli informaciju „Oslobođenja“ 29. 10., objavljujemo i ovaj demantij.

„U Oslobođenju od 29. 10. 2010. objavljena je vijest da je Ivan Lovrenović novi glavni urednik magazina Dani, lista koji je - prodan od dosadašnjeg vlasnika i osnivača Senada Pećanina - prešao 1. studenoga u vlasništvo izdavačke kuće Oslobođenje. Dužan sam obavijestiti javnost da ta ishitreno objavljena informacija nije tačna, bolje rečeno: nije joj dana prilika da bude tačna. Baš kao što ni Danima, odnosno njihovim uposlenicima, nije dana prilika da razmisle o vlastitome statusu i daljem angažmanu. Novi Dani, što se mene tiče, bit će nečija druga priča“, napisao je Lovrenović.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije