Istraživačko novinarstvo - izvještavanje o radu javnih institucija

Radiosarajevo.ba
Istraživačko novinarstvo - izvještavanje o radu javnih institucija

Mediacentar Sarajevo u saradnji sa organizacijom European Journalism Center organizuje 2. ciklus edukativnog programa Istraživačko novinarstvo - izvještavanje o radu javnih institucija. Cilj programa je da mladim novinarima pruži praktična znanja o istrazivačkom novinarstvu, kao i o procesu pravljenja multimedijalnih priča koje kombinuju tekst, video i audio elemente i fotografiju. Namijenjen je studentima novinarstva i novinarima sa do 5 godina iskustva iz Bosne i Hercegovine.

Program obuhvata sljedeće module - osnove pisanja u novinarstvu (intervju i vijest); pisanje za web; istrazivačko novinarstvo (izrada sineopsisa, izvori, istrazivacki proces); etika i medijski zakoni u BiH; audio i video forme u novinarstvu (snimanje, montaža).

Metodologija rada tokom treninga zasnovana je na standardima Thomson Reuters fondacije, programskog partnera.

Tokom programa polaznici rade na svojoj istrazivačkoj prici o radu javnih institucija u BiH, uz pomoć svojih trenera/mentora. Sve price se rade u web formatu, uz video i audio elemente. Najuspješniji polaznici i polaznice škole dobijaju certifikat organizacije European
Journalism Center i Mediacentra o završenom programu.

Sve dodatne informacije o uslovima i načinu prijavljivanja možete dobiti putem web stranice www.media.ba, telefona 033.715.840 ili e-mail adrese trening@media.ba.

Priče polaznika prvog ciklusa mozete pročitati na www.media.ba, kao i na web portalu Radio Sarajeva - www.radiosarajevo.ba

Program je podržan od strane MATRA programa za društvenu transformaciju Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije