Islamska zajednica organizuje zajedničke iftare, druženja...

Radiosarajevo.ba
Islamska zajednica organizuje zajedničke iftare, druženja...
Prema takvimu Rijaseta Islamske zajednice u BiH prvi dan ovogodišnjeg ramazanskog posta 1437. hidžretske godine je u ponedjeljak, 6. juna.

Prvi teravih namaz klanjat će se u nedjelju, 05. juna.

Ove godine, odnosno hidžretske 1437. godine, po islamskom kalendaru Ramazan ima 29 dana.

Danas je pod predsjedavanjem zamjenika reisu-l-uleme Husein ef. Smajića održana tematska sjednica Rijaseta na kojoj su predstavljeni i razmatrani planovi ramazanskih aktivnosti organa Islamske zajednice na svim nivoima.

Konstatovano je da će Islamska zajednica i ove godine na svim svojim nivoima ponuditi veliki broj raznovrsnih sadržaja te na taj način pomoći vjernicima da upotpune svoju svakodnevnu duhovnu i fizičku povezanost s plemenitim islamom, a posebno u mjesecu ramazanu. Između ostalog vrijedi izdvojiti veliki broj zajedničkih iftara, omladinskih druženja, svečanosti kao i manifestacija koje će na svojstven način obilježiti predstojeći mjesec ramazan.

Treba dodati da su današnjoj sjednici Rijaseta pored direktora uprava prisustvovali i rukovodioci ostalih organizacionih jedinica Rijaseta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije