Islamic Relief u BiH: Palestina nas treba!

Promotivni tekst
Islamic Relief u BiH: Palestina nas treba!
Foto: Islamic Relief / Akcija prikupljanja pomoći za stanovnike Gaze

Islamic Relief u Bosni i Hercegovini pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Gaze koja se ponovo suočila sa opasnom eskalacijom nasilja sa više od hiljadu ranjenih u sukobima. Izraelski zračni napadi na Gazu usmrtili su najmanje 232 osobe, uključujući 65 djece. Islamic Relief osuđuje svako nasilje nad civilima i poziva na poštivanje međunarodnog humanitarnog prava.
Mnoga djeca su ostala siročad, brojne porodice su ostale bez svojih domova, hiljade je povrijeđenih, bolnice su uništene.

Velika je zabrinutost po pitanju humanitarne situacije i stanja zdravstvenog sistema u Gazi. Više od 50.000 porodica je raseljeno iz svojih domova u skloništa koja sada predstavljaju veliku opasnost zbog širenja korona virusa.

Islamic Relief je najveća nevladina organizacija koja djeluje u Gazi, a svoju pomoć pruža i na Zapadnoj obali i u Kudsu preko lokalnih organizacija. Islamic Relief od samog početka napada pruža najpotrebniju pomoć uključujući i distribuciju medicinskih potrepština Al Shifa bolnici.

Uredi Islamic Relief-a širom svijeta svakodnevno primaju izvještaje od kolega iz Gaze koji izvještavaju o stravičnim posljedicama napada. Islamic Relief Bosne i Hercegovine obavezao se na pomoć i podršku stanovnicima Gaze! Sva prikupljena sredstva ured u Gazi će iskoristiti za pomoć zdravstvenom sektoru (medicinska oprema i potrepštine), za podjele hrane kao i za podjele neprehrambenih proizvoda.

Šta možete učiniti da pomognete Palestini?

Kada se kamere ugase i ljudi prestanu pričati o Gazi, Islamic Relief će nastaviti raditi u Palestini, kao što to i čini od 1997. godine pružajući hitnu pomoć od životnog značaja i obezbjeđujući ključnu pomoć kroz projekte podjele hrane, rekonstrukcije kao i obrazovnu i psihosocijalnu podršku porodicama u regiji.

Uz vašu podršku Islamic Relief će pružiti hitnu medicinsku pomoć onima kojima je najpotrebnija!

Kako donirati?

  • Pozivom na broj 17053 donirate 2 KM za Palestinu
  • Putem računa: 186 000 107 243 4061
  • Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo
  • Adresa: Jukićeva 75, Sarajevo
  • Svrha uplate: Pomoć za Palestinu + Vaš kontakt broj ili email ukoliko želite biti informisani o našim projektima i radu
  • Lično u uredu: Jukićeva 75, Sarajevo
  • Online putem web stranice islamic-relief.ba.

Više o ovom apelu možete pronaći na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije