Inspirativno: 'Bubamara - Linije koje nas spajaju' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Inspirativno: 'Bubamara - Linije koje nas spajaju' (VIDEO)

Kako bi ovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču, kompanija Coca-Cola je odlučila napraviti kratkometražni film pod nazivom „Bubamara - Linije koje nas spajaju“. 

Radnja filma prati rad i uspjeh Predraga Pašića i hiljade djece koja su prošla kroz Fudbalsku sportsku školu „Bubamara“, prikazuje šta je to što ih je držalo na okupu i činilo sretnima, gdje su sada svi ti mališani, te ko su novi klinci koji su dočekali Trofej Svjetskog prvenstva u Sarajevu. 

„Bubamara je moje životno djelo na koje sam stvarno ponosan i drago mi je što je zabilježeno na filmskoj traci. Uživao sam tokom snimanja sa svojim bubamarcima i cijelom ekipom i svaku scenu sam proživljavao ponovo. Nadam se samo da će poruka filma o fudbalu koji nas spaja doprijeti do najmlađih, ali i do odgovornih u državi koji bi trebali dati malo više podrške našoj djeci da iskoriste svoj talent kod nas, a ne u drugim državama“, kaže Predrag Pašić.

U filmu se pojavljuju i bivši i sadašnji polaznici ove škole, koja svoje početke vezuje za ratni period od 1992. - 1995. godine. Školu je osnovao sa željom da fudbal i lopta budu nit koja će povezivati mališane, bez obzira na situaciju i različitosti koje su ih u tim trenucima razdvajale. 

Emotivnu priču čiji je cilj da ističe ono što je najbolje u ljudima, stvara bolji svijet za svakoga i spaja nas bez obzira na razlike, režirao je Danis Tanović. To je jedna od samo pet priča koje su odabrane širom svijeta kako bi se pretvorile u dokumentarni film.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije