Ingrid Divković u svojoj knjizi 'J..e li vas ego' priča o onome o čemu se ne priča

Radiosarajevo.ba
Ingrid Divković u svojoj knjizi 'J..e li vas ego' priča o onome o čemu se ne priča

Knjiga J..e li vas ego autorice Ingrid Divković svojevrsni je nastavak, odnosno četvrto izdanje njene prve knjige, izdane krajem 2013. godine.

Dok se u prvoj knjizi autorica bavila analizom ega, psihologijom ega i njegovim nuspojavama, okrećući se više publicističkom načinu pripovijedanja, i ne zadirući previše u likove i njihovu intimu, u ovoj knjizi autorica radi potpuni obrat i u središte priče stavlja lik žene, koristeći ličnu ispovijednu naraciju.

Knjiga je različitog žanrovskog karaktera: od autobiografskih i dnevničkih fragmenata, sve do psiholoških opservacija.

Ova strastveno pisana knjiga dojmljivo je svjedočenje o jednoj ženskoj istini, i naposljetku jednom izboru kojeg činimo svi svakoga dana.

Vrijedi li ego toliko da smo spremni uništiti svoju porodicu, svoje tijelo, svoju ljubav i svoj život za nešto što nije stvarno? Vrijedi li riskirati sve za nekoliko trenutaka moći?

Izdavač ove knjige je knjižara Buybook.

O autorici: 

Ingrid Divković nikako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Rođena Riječanka. Pozitivna i vedra. Zaljubljena u život, u more, u pisanu riječ. Magistrirala kroatistiku i filozofiju. Nemirna. Znatiželjna. Obožava životinje, naročito pse. Voli Sinatru i crno-bijele fotografije. Nepopravljivo emotivna. Po prirodi apolitična ali direktna. Djeluje kao samostalni umjetnik. Vodi i uređuje svoj blog Ingriddivkovic.com.

Za njeno pisanje kažu da je šarmantno, lucidno, britko, puno života i uvijek širom otvorenih očiju. Na pitanje što je pokreće Ingrid odgovara: "Sloboda misli, govora i djela moji su životni pokretači. I srce naravno, ono je to koje zapovijeda."

 
Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije