Imenovana nova Vlada: Suad Zeljković premijer

Radiosarajevo.ba
Imenovana nova Vlada: Suad Zeljković premijer

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su s 18 glasova 'za', 15 glasova protiv i jednim suzdržanim glasom imenovali novi saziv kantonalne vlade na čijem čelu će naredne dvije godine biti premijer Suad Zeljković.
Potvrđivanjem nove Vlade Kantona Sarajevo razrješava se Vlada kojoj je nepovjerenje izglasano na sjednici odlukom Skupštine Kantona Sarajevo 21. septembra, a koju su činili premijer i ministri iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH te ministri iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH

Ministrica pravde i uprave KS-a je Velida Memić, Zlatko Petrović ostaje obavljati dužnost ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša, ministar stambene politike je Čedomir Lukić, a Jusuf Bubica ministar saobraćaja.

Novi ministar unutrašnjih poslova je Nermin Pećanac, Ministarstvo privrede vodit će Emir Hrenovica, a Ministarstvo finansija  Muhamed Kozadra.


Nermin Pećanac, novi ministar unutrašnjih poslova

Eldan Lokmić novi je ministar zdravstva, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade vodit će Damir Marjanović, dok će Ivica Šarić voditi Ministarstvo kulture i sporta, Muamer Bandić novi je ministar za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice, a ministar za boračka pitanja je Asim Džambasović

Nakon glasanja, premijer i ministri položili su svečanu zakletvu, javila je novinska agencija Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije