Imenovan novi v.d. direkor JU Dom Zdravlja

Radiosarajevo.ba
Imenovan novi v.d. direkor JU Dom Zdravlja

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo data je saglasnost v.d. Upravnom odboru JU "Dom zdravlja" Sarajevo da se prim. dr. Milan Mioković, specijalista porodične medicine, imenuje na dužnost v.d. generalnog direktora ove Javne ustanove, najduže na period do šest mjeseci.

Na prvoj sjednici v.d. Upravnog odbora formirana je i komisija za primopredaju dužnosti od tri člana iz reda uposlenika Javne ustanove "Dom zdravlja", jednog vanjskog člana i jednog člana iz Zavoda zdravstvenog  osiguranja Kantona Sarajevo, a kako je najavio i ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Vuković u ponedjeljak naredne sedmice će se hitno krenuti u rješavanje akutnih problema u ovoj Javnoj ustanovi, isplate julskih plaća uposlenika i izmirenja dugovanja, saopćeno je iz press službe Kantona Sarajevo. 

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici, vlada je smijenila dosadašnjeg direktora Doma zdravlja, koji je bio poznat i po tome što je sam sebi kupio mađunarodnu 'nagradu za kvalitet usluga'

Smijenjen direktor Doma zdravlja

Arzija Mahmutović iz sarajevskog Doma zdravlja

 

 



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije