Turizam / Ideje za ljetovanje: 40 bajkovitih lokacija koje možete posjetiti u BiH

25. 06. 2020. u 10:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

S obzirom na to da je Hrvatska odlučila uvesti mjere samoizolacije za sve one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije i da je najvjerovatnije da su ljetovanja i turistički aranžmani kod zapadnih komšija propali, našem stanovništvu jedna od preostalih opcija je da se okrenu domaćim turističkim potencijalima.

Naša država, koja je poznata osim po prirodnim ljepotama i po izrazito bogatom historijskom naslijeđu, svake godine privlači ogroman broj turista, ali je upitno znamo li mi cijeniti ono što imamo.

Među 40 bh. destinacija koje preporučujemo da posjetite ovo ljeto nalaze se Baščaršija, Prokoško jezero, Vrelo Bosne, Mostar, Plivska jezera u Jajcu, vodopadi Kravice, Kastel u Banjoj Luci, Nacionalni park Sutjeska, Jahorina, Bjelašnica, Stari grad u Travniku, Etno selo Međugorje, Nacionalni park Una, kanjon rijeke Tare, Eko kamp Ljekarice, Panonska jezera u TuzliPark prirode Hutovo Blato, Tvrđava Gradina u Tešnju te Stari grad Blagaj.

Također, možete posjetiti i našu prašumu Perućicu, zatim spilju Vjetrenicu, Stari grad Počitelj, Kraljevu Sutjesku-Bobovac, Bosanska Troju – Gabelapiramide u Visokom, Dobojsku tvrđavu, Gradina Kamene kugle – Zavidovići, Park prirode Tajan – Zavidovići, kanjon rijeke Rakitnice, možete otići na more u Neum, na Treskavicu, na vodopad Skakavac, pješčane piramide u Foči, a to su i Rostovo, Bijambare, Park prirode Blidinje, Kozara, Stolac, Gornji Vakuf te Kula Husein-kapetana Gradaščevića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA