Idealna aktivnost za zimski raspust: STEM akademija za djecu i tinejdžere

Radiosarajevo.ba
Idealna aktivnost za zimski raspust: STEM akademija za djecu i tinejdžere
Foto: ACADEMY387 / Novi kursevi u HUB387

ACADEMY387 je otvorena edukativna platforma koja od juna 2014. godine aktivno organizuje kurseve iz oblasti informacionih tehnologija, ljudskih resursa, poslovnih vještina, kao i kurseve stranih jezika i edukaciju iz STEM oblasti za djecu i tinejdžere.

Tokom pet i po godina postojanja, ACADEMY387 je obučila preko 3.700 polaznika i formirala mrežu sa više od 150 aktivnih predavača, a organizovali su i:

  • Preko 400 kurseva i radionica
  • Više od 300 različitih događaja i meetupa
  • 4 hackatona

Stvaranjem nove i kvalifikovane radne snage, ACADEMY387 ne samo da pomaže postojećim IT (i drugim) kompanijama, već pospješuje i konkurentnost Bosne i Hercegovine na svjetskom tržištu. Koncept cijele platforme se bazira na ideji angažovanja profesionalaca iz raznih oblasti koji su spremni podijeliti svoje znanje sa polaznicima koji žele unaprijediti svoje vještine ili se prekvalifikovati kako bi postali dio profitabilne i perspektivne IT industrije.

Pored toga, ACADEMY387 za najmlađe polaznike već četiri godine organizuje kurseve iz STEM oblasti (engleska skraćenica za Science, Technology, Engineering & Mathematics, odnosno prirodne nauke, tehnologiju, inžinjerstvo i matematiku), kroz koje je prošlo oko 1.000 mališana, a u planu je i organizacija novih kurseva u toku nadolazećeg zimskog raspusta, uključujući:

  • - Mali programeri – velika djela: SCRATCH
  • - Programiranje i Game Design
  • - Interaktivno Python programiranje za tinejdžere

ACADEMY387 će svim zainteresovanim tinejdžerima u toku zimskog raspusta ponuditi i specijalne TeenACADEMY387 pakete, u sklopu kojih djeca uzrasta od 12 do 18 godina mogu upisati dva kursa programiranja po promotivnoj cijeni.

Ukoliko se nakon pohađanja nekog od kurseva u ACADEMY387 polaznici odluče sami pokrenuti svoj biznis ili raditi kao freelancer, na raspolaganju imaju i coworking prostor u HUB387, gdje će u profesionalnoj atmosferi imati priliku upoznati neke od najuspješnijih IT profesionalaca iz BiH i inostranstva, te čuti sve o njihovim uspjesima i postignućima iz prve ruke.

Više detalja o ponudi kurseva u ACADEMY387 možete potražiti na web stranici www.academy387.com, dok je na www.hub387.com moguće pronaći sve informacije o HUB387 coworking prostoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije