Ibrahim Maalouf zatvara 18. Jazz Fest Sarajevo (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ibrahim Maalouf zatvara 18. Jazz Fest Sarajevo (VIDEO)

Ovogodišnji, 18. po redu Jazz Fest Sarajevo zatvorit će trubač Ibrahim Maalouf, saopšteno je iz direkcije Festivala, samo nekoliko dana nakon što je obznanjeno da će festival otvoriti Gregory Porter, trenutno najtraženiji jazz pjevač na svjetskoj sceni, piše Fena.

Rođen u Bejrutu, odrastao u predgrađima Pariza, Maalouf je na sceni od svoje devete godine, kada ju je dijelio sa svojim ocem, također trubačem.

Tokom studija, u samo četiri godine osvojo je 15 međunarodnih priznanja, koja je nastavio nizati do danas. Ove je godine osvojio francuski Grammy, odnosno francusku nacionalnu muzičku nagradu Les Victoires de la Musique u kategoriji za najbolji world music album objavljen u prošloj godini. Nagradu je dobio za svoj peti CD Illusions koji će predstaviti 9. novembra u Sarajevu na zatvaranju 18. Jazz Festa.

Maalouf je međunarodnu reputaciju stekao zahvaljujući odličnim albumima i izvrsnim nastupima, a široj javnosti postao je poznat nakon saradnje sa Stingom. Njegovi albumi već treću godinu zaredom najprodavanija su diskografska izdanja u Francuskoj, a njegov topli zvuk trube donosi zanimljive kombinacije različitih stilova i tradicija i čini se da nema granica kada je interes publike u pitanju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije