I danas vruće, temperatura do 38 stepeni

Radiosarajevo.ba
I danas vruće, temperatura do 38 stepeni

U Bosni i Hercegovini osvanuo je još jedan topao i sunčan dan.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 17 stepeni, Bugojno i Drvar 18, Ivan-sedlo, Jajce i Sokolac 19, Kupres i Livno 20, Sarajevo, Goražde i Srebrenica 21, Bihać, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 22, Banja Luka 23, Neum, Prijedor, Stolac i Trebinje 24, Bijeljina, Doboj i Čapljina 25, Gradačac i Mostar 26.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

I u ostatku dana će u našoj zemlji biti sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva ili krajem dana na sjeveru, ponegdje na sjeverozapadu i istoku zemlje očekuju se i lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar, slab, na jugu i zapadu zemlje jugozapadni, a u ostalim područjima, istočni i sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva moguć je kratkotrajan pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni. 

Danas će u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije