I danas sunčano, maksimalna temperatura do 40 stepeni

Radiosarajevo.ba
I danas sunčano, maksimalna temperatura do 40 stepeni

U utorak, 6. augusta 2013. u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja tempertatura od 12 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 32 do 40 stepeni.

Visoke temperature uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Kod meteoropata je moguća pojava glavobolje, razdražljivosti, i nesanice a kod hroničnih bolesnika izraženije tegobe vezane uz njihove bolesti. Svima se savjetuje pojačan oprez! Neophodna je primjerena zaštita od vrućine i štetnog UV zračenja te izbjegavanje većih tjelesnih napora.

U srijedu, 7. augusta 2013. u Bosni i Hercegoivni se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja tempertatura od 12 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 33 do 42 stepena. 

U četvrtak, 8. augusta 2013. u Bosni i Hercegoivni se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja tempertatura od 14 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 32 do 42 stepena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije