I Behmen u borbi za Tulićev stan

Radiosarajevo.ba
I Behmen u borbi za Tulićev stan


Gradonačelnik Sarajeva, Alija Behmen, podržao Inicijativu građana Sarajeva i Društva  za ugrožene narode za BiH za rješavanje stambenog pitanja poznatog sarajevskog glumca Nermina Tulića, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Nermina Tulić, istaknuti bosanskohercegovački glumac je poslije ranjavanja 1992. godine postao  teški invalid.

"Gospodin Tulić je profesionalna i ljudska veličina, izuzetan umjetnik, koji uprkos svojim nedaćama i daje pruža svoj puni profesionalni doprinos sarajevskom i bh glumištu. Smatram da su on i njegova četveročlana porodica zaslužili život dostojan ovjeka, a ono malo što se može učiniti je da se Vi i institucije, na čijem se čelu nalazite, u skladu sa ovlaštenjima i nadležnostima, angažujete na rješavanju stambenog pitanja ovog hrabrog čovjeka", istakao je Behmen.


Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen (Foto: Samir Cacan, Radiosarajevo.ba)

Gradonačelnik je naglasio da je Sarajevo uvijek znalo cijeniti i poštovati svoje istaknute građane koji su svojim nesebičnim profesionalnim i umjetničkim zalaganjem doprinosili ugledu i afirmaciji grada, te izrazio nadanje da će se ove institucije, u zajedničkoj saradnji, angažovati na rješavanju ovog problema, saopćeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik je podršku uputio Fikretu Musiću, premijeru Kantona Sarajevo, Dubravku Lovrenoviću, ministru kulture i sporta KS, Mersihi Slipičević, ministrici stambene politike KS, Zilhi Ademaj, ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, te Dževadu Bećireviću, načelniku Općine Centar Sarajevo.


Nermin Tulić (Foto: Vanja Lisac)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije