Humanost na djelu: Prikupljena pomoć za Arcu

Radiosarajevo.ba
Humanost na djelu: Prikupljena pomoć za Arcu

Nakon što smo na našem portalu jučer objavili priču o teško povrijeđenom psu Arci, dobar dio naših sugrađana je još jednom pokazao svoju humanost i novčanim prilozima pomogao liječenje ovog psa sa tužnom sudbinom.

Potvrđuje to Jelena Paunović, aktivistkinja ispred udruženja Život, koje je preuzelo brigu o ovom psu:

"U samo jednom danu, zahvaljujući vašoj objavi, sakupljeno je 200 KM za  njenu operaciju. Javila se i jedna udruga iz Njemačke i donirala čak 250 EUR, što pokriva dva mjeseca Arkinog boravka u pansionu."

"Što se Arkinog stanja tiče, ortopetsko- neurološki pregled je obavljen večeras u veterinarskoj stanici Vetlife. Veterinar Andrej Krasni je operaciju zakazao za sutra ujutru. Iako je današnji pregled pokazao da nema lomova, tek će se sutrašnjim RTG snimkom to i potvrditi. Od tog snimka ovisi i sutrašnja operacija. Za sada se još uvijek ne zna da li će biti potrebni samo čišćenje i šivanje rane, ili će biti potrebni i dodatni zahvati ukoliko se RTG snimkom ustanovi neka fraktura. Veterinar nam je rekao da će troškovi operacije biti oko 200 KM, što je već sakupljeno.", dodaje Jelena.

Udruženje Život i Radiosarajevo.ba zahvaljuju se sugrađanima na spremnosti da pomognu ranjenom psu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije