Humanitarna izložba za pomoć porodici Durmić

Radiosarajevo.ba
Humanitarna izložba za pomoć porodici Durmić


Tekst prenosimo sa Manjine.ba, portala za sve manjinske i deprivilegirane skupine

Neformalno udruženje 'Val' poziva sve zainteresirane na humanitarnu izložbu fotografija koja se otvara u Galeriji Boris Smoje 16. februara u 17 sati.

Za dodatne informacije o tome kako i vi možete pomoći, pozovite broj 062 157 232.

Humanitarna izložba pod nazivom 'Kako druga polovica živi?' za svoj cilj ima prikupljanje pomoći za socijalno ugroženu porodicu Durmić iz Ilijaša.

Dom ove porodice se iz dana u dan sve više urušava. Otac ima psihološke poteškoće, što je posljedica zarobljeništva u koncentracionom logoru, a njegova djeca su također u lošijem zdravstvenom stanju. Ovoj porodici iz Ilijaša se može pomoći tako što bi se izgradila njihova neuvjetna kuća kako bi članovi ove porodice mogli humano i dostojno živjeti.

Na izložbi će se predstaviti mnogo fotografija raznih stranih fotografa iz područja Rusije, Indije, Hrvatske i Amerike. Fotografi koji će izlagati svoje fotografije su Kattie i Jon Cook, Srećko Jubić, Alvin Harambašić, Elana Katkuviene, Aurea Vieria, Galina Jarovaja, Vojkan Karajović, Jadranka Sepi i mnogi drugi.

Na ovu izložbu također možete donijeti očuvanu odjeću i obuću, igračke, hranu i novac, te bi se sve stvari i prihodi koje date donirale ovoj porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije