Humanitarac Trajan Janković iz Bijeljine organizirao misiju Humani Vaskrs: "Vremena je malo"

0
N. Ć.
Humanitarac Trajan Janković iz Bijeljine organizirao misiju Humani Vaskrs: "Vremena je malo"
N. Ć. / Trajan Janković

S obzirom na to da se uskoro bliži pravoslavni prznik Vaskrs, vrijedni humanitarac iz Bijeljine Trajan Janković, odlučio je krenuti u misiju nazvanu "Humani Vaskrs" tako što će pomoći socijalno ugroženim porodicama da pristojno obilježe ovaj praznik uz svoje najmilije.

Trajan je poznat u Bijeljini kao veoma drag prijatelj i poznanik. Otac je dvojice dječaka Relje i Nemanje koji mu dodatno daju vjetar u leđa, a tu je i njegova supruga Zorana koja mu uvijek u svemu pomaže.

U razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, Trajan je kazao da trenutno radi na prikupljanju sredstava za "Humani Vaksrs".

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

"Često pravim humanitarne akcije i uvijek želim ići u nove projekte. Pored humanitarne zimske akcije naziva Humani Deda Mraz' koju pravim već tri godine za redom, došao sam i na ideju da za humanitarnu akciju "Humani Vaskrs". Trenutno prikupljamo sredstva (novac, školjke jaja, boje, hranu, slatkiše) a sve to realiziramo do 12. aprila. Pored toga, moram istaći da smo trenutno u proceduri i papirologiji da osnujemo humanitarno udruženje koje ce se zvati 'Humani čovjek'.

Cilj nam je da pomognemo svim porodicama, a uz sve to forsiramo priču 'Stop nacionalizmu' i gledamo da svima pomognemo, pravoslavcima, katolicima, muslimanima, ili Romima, zaista nije bitno", navodi Janković.

Janković ističe da je odaziv za ovu akciju prilično slab, ali da je to sve uzrokovano rastom cijena.

Kuharica otkrila trik: Evo kako da izbjelite jaja za Uskrs

Kuharica otkrila trik: Evo kako da izbjelite jaja za Uskrs

"Odaziv za ovu akciju nekako je slab, ali opet mogu i da razumijem jer kriza vlada kod svih nas. Ne posustajem, ovim putem molim sve dobre ljude koji žele, neka se uključe u ovu humanu akciju. Pomoći možete uplatom na račune ili pozivom na broj telefona. Naglasit ću i ovo, da bi radio humanitarne akcije trebaš da prođeš kroz život i kada imaš i kada nemaš, a ja sam kroz to sve prošao. Trebaš srcem da radiš, jer znaš kako je tebi bilo kada nisi imao. Moja najveća sreća je kad vidim da sam uspio pomoći porodicama sa dobrim i humanim ljudima", kaže Trajan.

U Vaskršnjoj misiji, Janković dodaje da će organizirati  i "tucijadu" za mališane.

"Moja misija za Vaskrs je da podijelimo po dvije školjke jaja, boje, hranu i slatkiše za 40ak porodica, a za to nam treba oko 5.000 KM, i vremena je još malo ostalo. U planu imamo da održimo i 'Tucijadu' u kulturnom klubu 'Tamo daleko'. Pored svih porodica, tu će biti i djeca koja su socijalno ugrožena a glavno je da se svi družimo i da ne pravimo razlike", dodaje Trajan.

Ruska tehnika farbanja jaja: Samo ovako ćete dobiti najljepše šare duginih boja

Ruska tehnika farbanja jaja: Samo ovako ćete dobiti najljepše šare duginih boja

Ove godine Trajan kreće u akciju širom BiH, a na godišnjem nivou podijeli oko 50.000 KM pomoći svima koji su ugroženi na neki način.

"Humanitarnim akcijama se bavim oko pet godina. Prioriteti su mi djeca i samohrane majke, također i stariji narod koji nije sposoban za rad. Za dvije godine smo podijelili više od 100.000 KM donacija za ugrožene porodice, tako da sam ove godine odlučio osnovati udruženje i širiti mrežu humanih ljudi tako što ćemo krenuti i na veće projekte kao što su obnove kuća širom naše Bosne i Hercegovine, a ne samo u Semberiji, i za sve to ste mi potrebni vi dobri ljudi", ističe Janković.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=5841981089263010&set=a.499969136797592[/facebook]

TEKUĆI RAČUN:

5520001961132968

DEVIZNI RAČUN:

BA395520371945100353

Trajan Janković

Addico Banka, Bijeljina 76300

Pomoći možete pozivom na broj 065 - 050 - 536 ili da sve humanitarne akcije ispratite na Instagram profilu trajobrat

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije