Hranom se otrovalo više od 40 osoba

Radiosarajevo.ba
Hranom se otrovalo više od 40 osoba

Foto: rtvfbih.ba

Osvježeno u 15:30

 
Na Kliniku za infektivne bolesti KCUS-a dosad se javilo 43 osobe sa simptomima trovanja, od kojih je 17 zadržano u bolnici, potvrdila je za Fenu glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Svi pacijenti imaju povišenu tjelesnu temperaturu, jaku glavobolju, učestalu stolicu i povraćanje, potvrdila je Jandrić dodajući kako se priliv pacijenata sa sličnim simptomima očekuje poslije perioda od 96 sati, koliko može trajati inkubacija.

Uprava domova "Bjelave" upozorila je ljekare da u domu borave studenti sa sličnim simptomima koji još nisu zatražili ljekarsku pomoć, prenose sarajevski mediji.
 
Jandrić: Salmonela uzrok trovanja građana

Bakterija salmonela uzrok je trovanja hranom građana u Sarajevu restoranu brze hrane "Meli" pored studentskog doma Bjelave, potvrdili su rezultati mikrobiološke analize uzoraka, prenosi Fena.

Među pregledanim je i petero djece, učenika osnovne škole, koji su pokazivali iste siptome. Utvrđeno je da su konzumirali hranu u spomenutom restoranu brze hrane koji je preventivno zatvoren u četvrtak navečer, isti dan kada je i počeo prijem pacijenata na KCUS.
 
 
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije