Hotel Maršal uskoro u vlasništvu ZOI '84

Radiosarajevo.ba
Hotel Maršal uskoro u vlasništvu ZOI '84


Hotel Maršal na Bjelašnici uskro bi, nakon što su nedavno riješeni dugogodišnji problemi vlasništva, trebao preći u ruke preduzeća ZOI '84.

"Hotel je sada 100 posto državni i nema nikakvih prepreka da se pripoji ZOI-u '84. Sada su mu vlasnici KS i FBiH, a već su upućena pisma objema vladama da Maršal prepišu ZOI-u '84. Koliko znamo, oni su to voljni i uraditi! To je najbolje rješenje za hotel i preduzeće, jer ćemo na taj način imati kompletnu turističku ponudu, stadione, skijališta, turističku agenciju, a stavit ćemo u funkciju ugostiteljske potencijale ZOI-a '84", rekao je za Dnevni avaz Direktor Maršala Zahid Bešović.

Kako je Bešović istakao, ovo će biti odlična prilika za bolje poslovanje hotela, ali i za realizaciju ideje da prostor Bjelašnice i Igmana urede i koriste kao zračne banje.

Odjeljenje za ugostiteljstvo

Najavljeno je i to da ZOI '84 ubuduće neće iznajmljivati svoje restorane, nego će u preduzeću organizirati novo odjeljenje za ugostiteljstvo.

"Mislim da će ovih dana Federalna vlada donijeti odluku da se ZOI-u pripoji hotel Maršal, tako da ćemo iz njega razviti mrežu restorana na Bjelašnici i Igmanu", rekao je za Avaz direktor ZOI-a '84 Salko Hasanefendić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije