Holivudskoj divi Zsa Zsi Gabor amputirana noga

Radiosarajevo.ba
Holivudskoj divi Zsa Zsi Gabor amputirana noga

Zsa Zsa Gabor, 93-godišnja američka glumica, primljena je jučer u bolnicu u Los Angelesu gdje joj je amputirana desna noga, potvrdio je Reutersu njezin suprug Frederic von Anhalt. Glumica je u teškom stanju još od ljeta kada je slomila kuk, a najnovije komplikacije nastale su uslijed infekcije koja je prouzročila gangrenu.

Nakon što su joj liječnici priopćili da će, ukoliko joj ne amputiraju nogu, vrlo brzo umjrijeti, Gabor je počela vikati kako želi Novu godinu dočekati doma uz šampanjac i kavijar, tvrdi von Anhalt. Glumičin glasnogovornik izjavio je da je operacija bila uspješna te da je Zsa Zsa ovim zahvatom dobila još nekoliko godina života.

Zsa Zsa Gabor najpoznatija je po ulogama 'Moulin Rouge' i 'Lili', hitovima iz pedesetih, a sa svojim je sestrama Evom i Magdom bila nezaobilazna persona holivudskog društvenog života. Devet je puta bila u braku, a na loš glas došla je 1989. kada je ošamarila policajca koju je zaustavio njezin auto na Beverly Hillsu. U zatvoru se neprestalno žalila na hranu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije