Hodžić: Zadovoljni smo sastankom s ministrima, ali...

Radiosarajevo.ba
Hodžić: Zadovoljni smo sastankom s ministrima, ali...

Predsjednik Sindikata ZOI '84 Alija Hodžić rekao je da je zadovoljan tokom sastanka s ministrima privrede, prostornog uređenja i finansija Kantona Sarajevo i da je istaknuto da premijer Zeljković daje punu podršku onome što se dogovori na sastanku , ali je naglasio da će razgovori biti nastavljeni i sutra.

"Rekli smo da tražimo hitan nastavak jučer prekinute Skupštine KS-a da bi se razgovaralo o zaduženju koje bi trebalo pomoći oporavku ovog preduzeća. Mi bismo trebali dobiti 1,9 miliona KM kreditnih sredstava za obnovu skladišnog prostora na Zetri i imali bismo mogućnost samoodrživosti jer bi u te skladišne prostore prešle federalne i kantonalne robne rezerve", kazao je Hodžić.

Dogovoreno je i da Uprava preduzeća sutra do 9.00 sati, kada će ponovo biti nastavljeni razgovori, pripremi svu potrebnu dokumentaciju za kreditno zaduženje, odnosno prvi dio tog zaduženja, da bi resorno ministarstvo moglo poduzeti određene aktivnosti da bi Skupština dala saglasnost za davanje zgrade ZOI-a pod hipoteku.

"To je dakle prvi dio kredita i mi bismo se osposobili za zimsku sezonu te bismo od prodaje ski-karata mogli vršiti druge aktivnosti", dodao je Hodžić.

Radnici su jučer tokom protesta kazali da nisu primili posljednje četiri plaće, a da im doprinosi nisu uplaćeni od septembra 2012. godine te su nakon sjednice  pokušali zaustaviti zastupnike i ministre da izađu iz sale, ali neki od njih su ipak napustili skupštinske prostorije.

Policija, a kasnije i specijalci, osiguravali  su događaj koji je prijetio da pređe u veće incidente, a predsjednik Sindikata Hodžić je najavio da će, ukoliko se ne ispoštuju dogovori, poduzeti rigirozne mjere.

Sindikalci nisu htjeli da uprava preduzeća prisustvuje današnjem sastanku, ali Hrenovica je kazao da Uprava mora provesti ono što se na sastanku dogovori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije