Hitno: Potrebno 1,160 KM da se spasi dječiji život

Radiosarajevo.ba
Hitno: Potrebno 1,160 KM da se spasi dječiji život


Sjećate se naše priče o teško bolesnom četverogodišnjem dječaku Ameru iz Zenice kojem je nedostajalo 2,800 maraka za terapije?

Sretni smo javiti da je prvu bitku dobio. Naši čitaoci pomogli su ljetos da se skupi ovaj minorni iznos, ali, nažalost, priča ovdje nije završila.

Maleni Amer, koji je obolio od izuzetno teškog oboljenja - limfoblastne leukemije, bolesti s kojom se teško nose odrasli, a ne jedan sićušni organizam – ponovno je slabijeg zdravlja i potrebno je nastaviti s terapijom.

Nažalost, ni ovaj put njegova samohrana i nezaposlena majka Sabina sumu potrebnu za liječenje sama ne može prikupiti.

Potrebno 1160 KM

Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, dosad je prikupljeno 1640 KM, a preostali iznos (1160 KM) je potrebno skupiti do petka, 28. septembra, kada trebaju krenuti sa Ljubljanu.

Naš telefonski poziv zatiče je u hodniku prostorija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, gdje je i jučer uzaludno provela tri sata.

Čeka da je primi ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice (Ivica Ćurić) ili neko u odjeljenju za finansije. Plaši je samo odgovor koji je i ranije dobila kad je po ovim hodnicima tražila pomoć: „nismo ti mi humanitarci...“. Ova hrabra žena ipak nema namjeru odustati. Čak ni nakon što su joj brojni lokalci, kako kaže, 'iz fotelja' obećali ranije pomoći pa te donacije (skoro hiljadu maraka) nikad nisu uplaćene...

Stoga, portal Radiosarajevo.ba još jednom poziva sve svoje čitaoce da postupe kao i prošli put: da se odazovu apelu i pomognu spasiti dječiji život... Život dječaka koji od svojih šest mjeseci boravi po bolnicama: tačna dijagnoza mu je ustanovljena tek kad je BH Telecom pomogao da dječak i majka odu na zagrebačko Rebro, dotad su neuspješno tragali za odgovorom na klinikama Sarajeva i Tuzle.

Dobri ljudi dobre volje, idemo se iskazati!

Uplate se mogu izvršiti na račun:
Raiffeisen Bank dd BiH 1610550000000032,
broj partije 0955096193,
na ime majke Sabina Lužić,
Dr. Aska Borića 19A,
Zenica

Uplate iz inostranstva:
Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina,
SWIFT Code: RZBABA2S,
Adresa: Zmaja od Bosne bb,
Sarajevo,
IBAN CODE: BA 391612550001901132 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije