Hiphoper nastradao zbog pjesme o zagađenju iz rafinerije Bosanki Brod

Radiosarajevo.ba
Hiphoper nastradao zbog pjesme o zagađenju iz rafinerije Bosanki Brod

Jedan od najvećih prekograničkih problema između BiH i Hrvatske je aerozagađenje grada Slavonskog Broda (HR), za koje je 'kriva' rafinerija nafte u Bosanskom Brodu (BiH). 

Iako nadležni u rafineriji negiraju da je emisija opasnih ispušnih plinova veća od dozvoljene, građani Slavonskog Broda tvrde da zagađenje nikada nije bilo veće. U problem prekograničnog aerozagađenja uključene su najviše strukture vlasti u Hrvatskoj i BiH, no građani i jednog i drugog grada, koje razdvaja samo rijeka Sava, najviše ispaštaju.

Jedan od aktivista je 19-godišnji hiphoper Darko Mrvelj Mrlle iz Slavonskog Broda, čija je pjesma 'Truju nas' uživo izvedena prije dvije sedmice na prosvjednom skupu u ovom gradu. 

 

No, kako javljaju hrvatski portali, Mrlle je u nedjelju, samo nekoliko sati nakon što je na internetu objavljen njegov spot o zagađenju u Slavonskom Brodu za pjesmu 'Triju nas', pretučen.

S obzirom da ga je napala skupina nepoznatih mladića, hrvatski mediji pretpostavljaju da je razlog napada Mrlletova pjesma.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije