Himzanija: Novi v.d. direktor ima našu podršku

Radiosarajevo.ba
Himzanija: Novi v.d. direktor ima našu podršku


Nadzorni odbor preduzeća GRAS, nakon ostavke novopostavljenog v.d. direktora Hasana Bašića ovog preduzeća na sjednici održanoj u srijedu, donio je odluku o imenovanju Safeta Bradarca za novog vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća.

"Ovo je potpuno normalna odluka. Sindikat se ne smije petljati u odluke Vlade i dajemo podršku novom v.d. direktoru Safetu Bradarcu", rekao je za Radiosarajevo.ba Adnan Himzanija predsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u.

"Ovo što se desilo ne bi se desilo da na to mjesto nije postavljen čovjek koji ve već obavljao tu funkciju. Radnici su znali šta ih očekuje i zato su se usprotivili tome", dodao je za Radiosarajevo.ba Himzanija.

Podsjećamo, nakon što je 11. januara Nadzorni odbor sa funkcije v.d. direktora smijenio Adisa Šehića, a postavio Hasana Bašića uslijedilo je, kako su iz GRAS-a istakli, spontano okupljanje radnika ovog preduzeća nakon čega je došlo do obustave gradskog prijevoza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije