Himzanija: Molili smo radnike da voze 6. aprila, ali...

Radiosarajevo.ba
Himzanija: Molili smo radnike da voze 6. aprila, ali...


Dan Sarajeva obilježava se 6. aprila, ali će građani sutrašnji 6. april dočekati sa nestabilnom situacijom u javnom gradskom saobraćaju. Radnici GRAS-a stupili su u štrajk u utorak, 2. aprila u večernjim satima, te od tada niti jedno vozilo ovog preduzeća ne vrši javni gradski prevoz.

Adnan Himzanija, predsjednik Sindikata komunalne privrede je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao kako je Sindikat od radnika GRAS-a tražio da voze 6. paprila.

"Mi smo zamolili radnike da, s obzirom na to da je sutra Dan Grada Sarajeva, počnu voziti, ali oni ne žele da čuju za to. Oni traže svoja prava", rekao je Himzanija za naš portal.


Radnici GRAS-a (Foto: Damir Hajdarbašić)

Pitali smo Himzaniju koji su to zahtjevi radnika GRAS-a, ali konkretan odgovor nismo dobili, jer, kaže Himzanija, "radnika je previše i svaki ima svoje zahtjeve".

Vlada Kantona Sarajevo, podsjećamo, angažovala je druge kompanije da prevoze građane Sarajeva. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare saobraćaj bi se trebao normalizovati do 6. aprila, datuma koji je veoma bitan za građane Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije