Hasan Bašić ponovo kandidat za direktora GRAS-a

Radiosarajevo.ba
Hasan Bašić ponovo kandidat za direktora GRAS-a

 

Hasan Bašić ponovo je kandidiran na mjesto direktora GRAS-a, potvrdio je ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica.

Pored Hasana Bašića, kandidati za funkciju direktora su Aziz Fišo i Emir Šehović i bivši direktor Adis Šehić.

"Stranka demokratske unije, koja je dobila GRAS u raspodjeli funkcija, kandidovala je Hasana Bašića na to mjesto. Ja ću još danas sjesti s ministrom unutrašnjih poslova Nerminom Pećancem, koji dolazi iz ove stranke i razgovarati na tu temu. Ukoliko oni ostanu pri toj odluci mi dolazimo u pat poziciju i potencijalnom situacijom nove nelegalne obustave saobraćaja", rekao je za naš portal Jusuf Bubica.

Podsjećamo, Hasan Bašić je bio na funkciji direktora GRAS-a od juna 2009. do marta 2011. godine, a kada je u januaru ove godine postavljen na funkciju v.d. direktora ovog preduzeća, uslijedio je štrajk radnika GRAS-a i dvodnevna obustava saobraćaja.

Muminović: Ne mogu predvidjeti reakcije radnika

Na tu temu smo razgovarali s Amirom Muminovićem, zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede GRAS-a, koji nam je rekao da ovo nije prvi put da je Bašić kandidovan na funkciju direktora ovog preduzeća.


Protest radnika GRAS-a iz januara 2013. godine (Foto: Arhiv, Radiosarajevo.ba)

"Svako ima pravo da se kandiduje za funkciju direktora. Mi se tu ne možemo i ne smijemo miješati, ali kako će radnici reagovati to zaista ne znam. Mi ćemo podržati bilo kojeg direktora, iz bilo koje stranke, ko bude sposoban i ko bude radio u interesu radnika i građana, a bunit ćemo se protiv onih koji ne budu tako radili", rekao je Muminović za Radiosarajevo.ba.

Ipak, radnici GRAS-a su prije šest mjeseci jasno dali do znanja da na funkciji direktora ne žele vidjeti Hasana Bašića.

U međuvremenu, preduzeće GRAS smanjilo je broj vozila na linijama za bus i kombi jer im je distributer odbio davati gorivo, a da se plaća naknadno, te im je rečeno "koliko para, toliko goriva".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije