Hadžiomerović: Počeo tramvajski i trolejbuski saobraćaj

Radiosarajevo.ba
Hadžiomerović: Počeo tramvajski i trolejbuski saobraćaj

Na račun Elektroprivrede Bosne i Hercegovine iz GRAS-a je uplaćen dug u iznosu od 160.000 KM, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Press službe GRAS-a.

Elektropriveda isključila GRAS-u struju!

Podsjećamo, Elektroprivreda BiH jučer je zbog duga od 2,9 miliona KM isključila GRAS-u struju. Struja će biti puštena, kako je naveo direktor Elektroprivrede Elvedin Grabovica čim GRAS uplati dio duga u iznosu od 160.000 KM.

"GRAS je ispunio dogovor i uplatio dogovoreni iznos", rekla je za Radiosarajevo.ba Jasna Džolota Džafo iz Press službe GRAS-a. Ona nam je potvrdila da je prvi tramvaji krenuo u 10:45 sa polazne stanice.

Ovu informaciju nam je potvrdio i v.d. direktor ovog kantonalnog preduzeća Omer Hadžiomerović, koji je rekao da se tramvajski saobraćaj "polako odvija", te da se uskoro očekuje da saobraćaj proradi u punom kapacitetu.

Podsjećamo, ni jutros u Sarajevu nije radio tramvajski i trolejbuski saobraćaj zbog čega je nastava u sarajevskim srednjim školama počela u8:50 sati, dok učenici u drugoj smjeni nastavu završavaju u 18:20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije