GV Sarajeva: Zasad ništa od povećanja plata

Radiosarajevo.ba
GV Sarajeva: Zasad ništa od povećanja plata

Nakon duže rasprave gradskih vijećnika o usklađivanju (tj, povećanju) plata u Gradskom vijeću Sarajeva, zaključeno da je da se ovaj prijedlog danas neće razmatrati. Za odluku su bili SDA, SDU, Stranka za BiH i BOSS, dok su protiv bili SDP, SBB i Naša stranka.

Naša stranka: Povećanje plata u GV Sarajeva nedopustivo

 

Administrativna komisija, kao jedan od ovlaštenih predlagača, na kraju je povukla ovu odluku čiji je (su)predlagač gradonačelnik Ivo Komšić.

„No, bez obzira na stav gradonačelnika, odluka se ne može dalje razmatrati na sjednici Gradskog vijeća“, kazao je dopredsjedavajući Administrativne komisije Suvad Kerla.

Prema drugom zaključku, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća pripremit će se novi Prijedlog Odluke uz razmatranje i diskusija iznesenih na sjednici Gradskog vijeća i uz uvažavanje stavova Kolegija Gradskog vijeća.

Ovom Odlukom trebale su se urediti plate i naknade državnih službenika i namještenika u Gradskoj upravi Grada Sarajeva i Pravobranilištu Grada Sarajeva. Zakonom o izmjenama Zakona o platama i naknadama u organima vlasti Federacije BiH između ostalog se propisuje da se koeficijenti i platni razredi uposlenih u organima vlasti kantona, općine i grada utvrđuje Zakonom o platama i naknadama uposlenih u organima vlasti kantona, odnosno gradskim organima vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije