Grob jednog psa i opštinska birokratija

Radiosarajevo.ba
Grob jednog psa i opštinska birokratija


Građani iz ulice Oslobodilaca Sarajeva u sarajevskom naselju Dobrinja, pokrenuli su peticiju kako bi zadržali grob otrovanog lokalnog psa Reufa (o kojem smo već pisali) u svojoj ulici. Sa peticijom su otišli u općinu Novi Grad kako bi razgovarali sa načelnikom po tom pitanju i pokušali pronaći rješenje da zadrže Reufa u svojoj ulici.

Međutim, u općini im je rečeno kako općina trenutno nema načelnika, budući da stari načelnik odlazi sa vlasti, a novi tek treba da stupi te da im oni uopće ne mogu pomoći, jer zakon nalaže drugačije, navela je za Radiosarajevo.ba Mestrefa Pičuga, žena ispred čijih je vrata Reuf najviše boravio.

Izgleda da se u Sarajevu različiti zakoni drugačije vrednuju te kada su u pitanju ubistvo životinje ili napadi na djecu - zakon se neće primjeniti, ali kada je u pitanju ukopavanje životinje na mjestu na kojem nikome ne smeta - onda se najednom zakon mora primjeniti.

Očito je da gradske vlasti boluju od akutnog nedostatka sluha za pozitivne građanske inicijative te da je gotovo svaki pokušaj ujedinjenja građana oko nekog pozitivnog cilja - osuđen na propast. Građani iz ulice Oslobodilaca Sarajeva neće odustati od svoje borbe da Reufov grob zadrže u svojoj ulici, ali vremena je sve manje (budući da bi se Reufova ekshumacija trebala desiti tokom dana), a pomoći nadležnih ni na vidiku.

Nevjerovatna priča o ljudima i jednom psu s Dobrinje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije