GRAS: Učenici i studenti obavezni zamijeniti iskaznice

Radiosarajevo.ba
GRAS: Učenici i studenti obavezni zamijeniti iskaznice


Obavještavaju se učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo i vanredni studenti da su sa početkom nove školske godine obavezni zamjeniti postojeće iskaznice za prevoz koje su važile za školsku 2011/2012. godinu.

Iz GRAS-a naglašavaju da iskaznice redovnih studenata fakulteta na području Kantona Sarajevo čija je izrada počela od januara 2012. godine važe do kraja kalendarske godine.

Učenici su obavezni izvršiti zamjenu postojećih iskaznica do kraja septembra 2012. godine, a vanredni studenti do kraja oktobra 2012. godine do kada će moći kupovati kupone za javni gradski prevoz sa postojećim iskaznicama, saopćno je iz GRAS-a.

Za izradu novih iskaznica potrebno je donijeti jednu fotografiju, GRAS-ovu potvrdu koju su ovjerili u školi, odnosno fakultetu, a studenti su obavezni donijeti i index na uvid.

Učenici srednjih škola kupuju plave potvrde ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole veća od 2 km, a bijele potvrde ako je udaljenost od mjesta stanovanja do škole do 2 km.

Učenici osnovnih škola koji imaju od 6 – 10 godina kupuju roze potvrde, dok učenici osnovnih škola koji imaju od od 10 do 15 godina kupuju žute potvrde.

Potvrde se mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima GRAS-a.

Potvrdu ovjerenu u školi odnosno fakultetu sa pečatom preko fotografije i upisanim datumom rođenja (dan, mjesec i godina) potrebno je dostaviti na jedno od prodajnih mjesta preduzeća GRAS na kojima se vrši izrada iskaznica, i to: Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža i Vogošća, saopćeno je iz GRAS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije