GRAS: U ponedjeljak prodaja mjesečnih karata

Radiosarajevo.ba
GRAS: U ponedjeljak prodaja mjesečnih karata

Prodaja pretplatnih karata za javni gradski prevoz za oktobar počet će u ponedjeljak, 30. septembra za sve kategorije korisnika, osim za penzionere, saopšteno je iz GRAS-a, prenosi Dnevni avaz.

U periodu od 1. do 8. oktobra sva prodajna mjesta preduzeća GRAS radit će produženo, od 7 do 16.30 sati, a ostalim radnim danima od 7 do 14.30 sati. Dežurna mjesta Ćumurija, Latinska Ćuprija, Otoka, Dobrinja, Vogošća, Hadžići i Ilidža u subotu, 5. oktobra radit će od 8.00 do 13.30 sati.

Iskaznice za studente

Iz GRAS-a obavještavaju redovne i redovne samofinansirajuće studente upisane na visokoškolskim ustanovama Kantona Sarajevo u školskoj 2013/2014. godini koji ostvaruju pravo na subvencioniranje troškova prevoza u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju da će izrada studentskih iskaznica i prodaja kupona početi u ponedjeljak, 30. septembra 2013. godine.

Za ove studente izdavat će se iskaznice na osnovu kojih će se moći kupovati kuponi čija je cijena 16 KM za korištenje u svim zonama i u svim vidovima saobraćaja.  Izrada iskaznice košta pet KM i njih preuzimaju lično studenti, a za izradu iskaznica potrebna je potvrda o statusu redovnog studenta izdata od visokoškolske ustanove u kojoj je redovan student upisan u tom statusu, popunjen obrazac Prijava za subvenciju prevoza redovnih studenata u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju koji se može preuzeti na web stranici Ministarstva saobraćaja KS, jedna fotografija i index na uvid.

Izrada iskaznica i prodaja kupona vršit će se na prodajnim mjestima: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja i Vogošća od 7 do 14.30 sati, s tim da će se u narednim mjesecima prodaja studentskih kupona vršiti na svim prodajnim mjestima GRAS-a.

Studenti su obavezni postojeće studentske kupone zamjeniti do 5. oktobra. Iz GRAS-a napominju učenike osnovnih i srednjih škola da period važenja đačkih iskaznica za javni gradski prevoz za školsku 2012/2013. godinu ističe 5. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije