GRAS traži da im Centrotrans vrati 12 linija

Radiosarajevo.ba
GRAS traži da im Centrotrans vrati 12 linija

Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Nabil Naser potvrdio je danas novinarima da su predstavnici ove partije razgovarali s okupljenim radnicima u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Gradski saobraćaj - GRAS" koji su im iznijeli jasne zahtjeve za pokretanje vozila u javnom prijevozu.

Radnici GRAS-a od 2. aprila ne saobraćaju na linijama u Sarajevu i tako izražavaju nezadovoljstvo stanjem u ovom preduzeću i njihovim položajem.

Naser tvrdi da su se iz ove partije odlučili na ovakav potez jer im je u Skupštini KS-a rečeno da predstavnici Vlade KS-a nemaju s kim razgovarati, ali tokom razgovora su se kaže Naser uvjerili da to nije tako. „Oko 1.400 radnika okupljeno je u tom preduzeću koji su odlučni i imaju jasne zahtjeve. Osnovni zahtjev je da im se uplati topli obrok za februar, ali zbog ponašanja ministra saobraćaja Jusufa Bubice i njegovog vokabulara traže i ministrovu ostavku.“

Kao treći zahtjev, navodi novinska agencija Fena, radnici su iznijeli da im se vrati 12 linija gradskog prijevoza koje su pripale Centrotransu, a četvrti zahtjev je da se obustavi pokrenuti disciplinski postupak protiv 400 radnika GRAS-a. „Radnici su ogorčeni, gladni, žedni i bore se za egzistenciju posebno jer im nije redovno uplaćivano zdravstveno osiguranje kao i plaće, a isključena im je i struja u preduzeću“, pojasnio je Naser.

S obzirom  na to da je u Skupštini plasirana informacija da Vlada nema s kim razgovarati, Naser je predložio da današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS-a o GRAS-u, koja upravo treba da počne, radnici oforme grupu od pet ljudi koja će se obratiti Skupštini KS-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije