GRAS: Sve češći napadi na vozače javnog gradskog prevoza

Radiosarajevo.ba
GRAS: Sve češći napadi na vozače javnog gradskog prevoza

Na GRAS-ovoj liniji za Buća Potok,  20. augusta  fizički je napadnut vozač autobusa S. M. koji je tom prilikom zadobio lakše povrede i upućen je na kućno liječenje, a uviđaj su izvršili službenici PU Novi Grad, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću GRAS-a.

Kako se dalje navodi, nekoliko dana ranije, tačnije 17. augusta na Ilidži je kamenovan tramvaj i pričinjena manja materijalna šteta na vozilu, dok povrijeđenih nije bilo, a uviđaj su izvršili službenici PU Ilidža.

Iz GRAS-a ističu da ovakvi napadi često imaju višestruke posljedice u smislu povrijeđenih, nanesene materijalne štete, vremena potrebnog za popravak vozila, poštivanja reda vožnje i na taj način štete nanesene savjesnim putnicima i sl., a čime se istovremeno dovodi u pitanje sigurnost putnika i odvijanje javnog gradskog prijevoza.

Također, problem u odvijanju javnog gradskog prevoza veoma često predstavljaju nepropisno parkirani putnički automobili na terminalima i stajalištima, kao i duž saobraćajnica.

"Ovaj problem trenutno je najizraženiji na terminalu Baščaršija zbog čega u večernjim satim minibusi koji polaze sa ovog terminala otežano saobraćaju, a vema često su primorani ulazak i izlazak putnika vršiti na samoj saobraćajnici što ugrožava sigurnost putnika", upozoravaju iz GRAS-a.

Istovremeno, apeluju na građane da se korektno odnose prema korisnicima, službenim osobama i vozilima preduzeća GRAS, a kako bi građanima osigurali neometan i siguran javni gradski prijevoz.

Također, apeluju na građane da se propisno parkiraju kako u suprotnom ne bi otežavali odvijanje javnog gradskog prijevoza i ugrožavali sigurnost putnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije