GRAS: Produžen mandat starom Nadzornom odboru

Radiosarajevo.ba
GRAS: Produžen mandat starom Nadzornom odboru

U preduzeću GRAS još nisu imenovani predsjednik i članovi Nadzornog odbora. Više od mjesec proces izbora, kako je kazao Jusuf Bubica, ministar saobraćaja KS-a koči SDU, jer nikome nije jasno ko je legalni predsjednik ove stranke.

"Mi smo pokušali da riješimo ovaj problem unutar zaraćenih strana u SDU i predložili smo da ta dva tabora daju po jednog kandidata za člana Nadzornog odbora i da na taj način pomirimo interese. I Nermin Pećanac i Miro Lazović su se oglasili kao da su oni jedini nadležni i onda su očekivali da mi to riješimo, što je van svake pameti", rekao je Bubica za Oslobodjenje.ba. 

Dodao je da je Ministarstvo saobraćaja odlučilo da još jednom produži mandat Nadzornom odboru sa Izetom Hormanom na čelu, kojem je mandat istekao prije više od mjesec. 

"Ovaj Nadzorni odbor raspisat će konkurs za imenovanje direktora, jer Omeru Hadžiomeroviću, v.d. direktora, ističe mandat polovinom decembra. Mi ćemo na sjednici Vlade KS-a donijeti rješenje o produženju mandata. Mislim da je to najbolja opcija i da će se konačno razriješiti ova situacija", istakao je Bubica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije