GRAS: Poziv uposlenicima da se odmah vrate na posao

Radiosarajevo.ba
GRAS: Poziv uposlenicima da se odmah vrate na posao

Novoimenovani vršilac dužnosti generalnog direktora KJKP GRAS Hasan Bašić, u skladu s odrebama Zakona o radu, kao i ovlaštenja iz Statuta KJKP Gradski saobraćaj d.o.o., uputio je večeras javni poziv svim uposlenicima GRAS-a da se obavezno odmah jave na svoja radna mjesta, u svoje organizacione jedinice, prema planiranom rasporedu.

Uposlenici koji po Ugovoru o radu obavljaju poslove vozača autobusa, minibusa, tramvaja i trolejbusa su obavezni  javiti se na raspored, uposlenici na poslovima održavanja vozila svih vidova saobraćaja, kao i ostali uposlenici koji su po rasporedu planirani za rad, navodi se u saopćenju vd. direktora Grasa. 

Neodazivanje uposlenika na ovaj poziv i odbijanje izvršavanja svojih radnih zadataka i obaveza planiranih procesom rada smatrat će se prekršajem obaveza preuzetih Ugovorom o radu i oni će snositi odgovornost u skladu s odredbama Zakona o radu, Pravilnika o radu i Ugovora o radu.

Također, pozvani su svi vozači koji su završili obuku za vozače tramvaja i tolejbusa da se i oni odmah jave u depo trolejbusa i dispečerski centar tramvajskog saobraćaj na Čengić Vili, radi rasporeda, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije