GRAS od subote bez direktora

Radiosarajevo.ba
GRAS od subote bez direktora


Safetu Brdarcu, vršiocu dužnosti direktora GRAS-a, mandat ističe u subotu, 16. marta.

Podsjećamo, mjesto direktora GRAS-a, u posljednjoj raspodjeli pozicija u Kantonu Sarajevu, nakon formiranja nove Vlade, pripalo je SDU.

Nadzorni odbor trebao je do sada izabrati direktora koji će tu funkciju obavljati četiri godine, ali zasad se to nije dogodilo, a čini se da ga uskoro neće ni izabrati što znači da će ponovo biti izabran v.d. direktor na mandat od dva mjeseca.

Ovakav razvoj situacije potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba član Predsjedništva Socijaldemokratske unije BiH Emir Zlatar.


Emir Zlatar (Foto: Anadolija)

"Još uvijek nismo usaglasili stavove, ali najvjerovatnije da će i naredni direktor biti v.d.", rekao je Zlatar za naš portal.

Radnici ovog preduzeća na čelnoj funkciji GRAS-a ne žele vidjeti bivšeg direktora Hasana Bašića, koji je, pak, odabir SDU-a.

Podsjećamo, radnici su sredinom januara ove godine obustavili javni gradski saobraćaj i stupili u nenajavljeni štrajk upravo zbog imenovanja Bašića na ovu funkciju. Ubrzo je na tu funkciju postavljen Safetu Brdarac koji je za sarajevsku štampu istakao kako ne bi prihvatio ponovno imenovanje iz zdravstvenih razloga.

"Sada nećemo ići s Bašićem, ali ga još ne isključujemo iz buduće kandidature za direktora. U razgovorima smo sa radnicima i za sada nam nisu dali niti jedan dokaz kojim ga ne bismo kandidovali", rekao je za naš portal Zlatar.


Adnan Himzanija (Foto: avaz.ba)

Himzanija: Ne želimo istrošene kadrove

Kontaktirali smo i Adnana Himzaniju, predsjednika Sindikata komunalne privrede u GRAS-u koji je za naš portal rekao:

"Mi nemamo zakonske osnove da se miješamo u izbor direktora, ali nećemo dozvoliti postavljanje istrošenih kadrova."

Pitali smo Himzaniju za stav oko eventualnog ponovnog imenovanja Bašića na funkciju direktora, na što je predsjednik Sindikata rekao kako sumnja da će do toga doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije