GRAS: Mladići pretukli vozača trolejbusa

Radiosarajevo.ba
GRAS: Mladići pretukli vozača trolejbusa

 

Vozač trolejbusa Š.S. (56) u Sarajevu, koji je saobraćao na relaciji Dobrinja – Jezero, jučer (u nedjelju) napadnut je, kako se navodi u saopćenju GRAS-a, „bez ikakvog povoda i razloga“. Napale su ga tri, zasad nepoznate, osobe.

Vozač je, navode iz GRAS-a, prilikom polaska sa okretnice na Jezeru uočio da tri osobe trče prema trolejbusu, pa je, misleći da se radi o 'običnim putnicima', stao, sačekao ih i primio u vozilo. Ipak, tri mladića su, odmah po ulasku u vozilu, prišli vozaču i počeli su ga verbalno i fizički maltretirati.

„Govorili su mu da izađe iz vozila kako bi oni vozili, te su gapesnicama udarali u predjelu glave i grudnog koša, sve dok vozač nije izgubio svijest, a napadači pobjegli. Ekipa Hitne pomoći vozača je prebacila na KUM bolnice Koševo, gdje su mu konstatovane lakše povrede. Uviđaj su obavili službenici PU Centar.

Upućujemo apel građanima da se korektno odnose prema službenim osobama i vozilima GRAS-a, a kako bi im omogućili neometan i siguran javni gradski prijevoz", saopšteno je iz ovog sarajevskog preduzeća.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije