GRAS: Linija Latinska ćuprija - Mahmutovac nije u funkciji

Radiosarajevo.ba
GRAS: Linija Latinska ćuprija - Mahmutovac nije u funkciji

Minibus na relaciji Latinska ćuprija - Mahmutovac ne saobraća od ponedjeljka, 7. oktobra, jer preduzeće GRAS nema zamjensko vozilo za minibus koji je u kvaru.

Kako su kazali Agenciji Fena iz Službe za odnose sa javnošću KJKP GRAS ovo preduzeće, kao i vozni park preduzeća, trenutno se nalaze u veoma teškom stanju.

"Vozila su dosta stara, te često dolazi do kvarova kada se vozilo povlači u garažu kako bi se utvrdio kvar i izvršila opravka. Zbog nedostatka zamjenskih vozila u ovakvim slučajevima dolazi do odstupanja u poštivanju reda vožnje, odnosno ispuštanja vožnji sve do opravke vozila. Dakle, broj ispuštenih vožnji zavisi od težine kvara vozila. To je trenutno slučaj sa linijim za Mahmutovac, gdje je do težeg kvara na vozilu došlo u ponedjeljak, 7. oktobra, oko 11.00 sati. Kako nemamo zamjenskih vozila ova linija trenutno nije u funkciji, kažu iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

"Zbog komplikovane procedure Zakona o javnim nabavkama problem je dodatno usložnjen. Linija će biti stavljena u funkciju odmah po otklanjanju kvara, a činimo sve da to riješimo što prije", ističu u GRAS-u.

Iz ovog preduzeća navode da "svakodnevno poduzimaju sve mjere kako bi osigurali li što veći broj vozila u saobraćaju, u čemu su posljednjih mjeseci i uspjeli".

"Također sagledavamo mogućnosti s ciljem nabavke novih ili polovnih vozila što bi kvaliteno riješilo poteškoće koje se javljaju u odvijanju javnog gradskog prijevoza. Nadamo se da će i Vlada KS-a, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, iznači način da pomogne u izlasku preduzeća GRAS iz krize, a kako bi našim građanima osigurali kvalitetan, neometan i siguran javni gradski prijevoz, kažu u KJKP GRAS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije